Plat principal
Bakte tomater med brie, bulgur og krydderurter
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
8 tomater
1 løk
4 stengler stangselleri
2 ss olivenolje
2 dl kokt bulgur
1⁄2 bunt persille
1⁄2 bunt kjørvel
1⁄2 bunt basilikum
Salt og nykvernet pepper
100 g Président Brie
Skjær et lokk av tomatene og grav kjøttet ut med en teskje. Press det gjennom en sikt over en skål. Skrell løken, og hakk den fint. Snitt bleksellerien fint, og sauter begge deler en kort stund i én spiseskje olivenolje. Ta det av varmen, og bland det i den kokte bulguren. Tilsett litt av tomatsaften sammen med de hakkede krydderurtene. Fyllet skal ikke svømme i saft, bare akkurat samles av den. Smak til med salt og pepper. Ha terninger av brie i hver tomat, ha fyllet oppå, og avslutt med litt brie igjen. Sett lokket på til slutt. Legg tomatene i en smurt ildfast form, drypp dem med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen på 225 grader i 15–20 min., så de blir gjennomstekte. Ta tomatene ut, og server dem med det samme. Med en god og fyldig salat samt brød kan de serveres som hovedrett. Du kan også servere dem som tilbehør til en hovedrett.