Plat principal

Croque-Monsieur

Om denne retten
Visste du at hvis du legger et speilegg på toppen og ev. litt béchamelsaus, så har du forvandlet din Croque-Monsieur til en Croque-Madame?
4 personer
Président Emmental (1,8 kg)

En emmentaler kjennes spesielt igjen på de flottene hullene sine. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

250 g revet emmentaler eller annen gulost

2 ss crème fraîche

3 ss dijonsennep

Salt

Nykvernet pepper

8 skiver daggammelt hvetebrød

8 tynne skiver kokt skinke

½ dl olivenolje

Rør revet ost, crème fraîche, sennep, salt og nykvernet pepper sammen i en skål med en visp. Rør grundig så det blir godt blandet. Fordel ostemassen på alle brødskivene. Legg 2 tynne skiver skinke på 4 av brødskivene. Legg deretter de 4 resterende brødskivene oppå skinken med osteblandingen øverst. Varm opp en panne og ha halvparten av olivenoljen på pannen. Stek 2 av croque monsieurene i et par minutter på den brødskiven det ikke er ostemasse på. Stek brødet til det er gyllent og sprøtt. Ha croque monsieurene i en ildfast form og stek de neste 2 croque monsieurene i resten av olivenoljen. Løft dem over i formen, og stek dem i en 180° varm ovn i 10–15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gyllen. Spis dem straks, ev. med sennep og små cornichoner til. Tips: Hvis du ønsker en enda mer kremet utgave, kan du prøve å tilsette Président Rondelé med valnøtt eller hvitløk og urter i ostemassen.