Plateau de fromage
Fransk jul
Kan man si jul og fast food i samme setning? Naturellement! La deg inspirere til julens flotteste bord her. Velg noen gode oster og kombiner med f.eks. litt oliven, paté, grønnkålsalat og godt brød. Voilá – vi kaller det fast food på fransk.
-
1Se informasjon Lukk informasjonPrésident Petit Brie
Deilig brie med en sjenerøs og aromatisk smak. Osten er alltid spiseklar, men utvikler mer smak jo eldre den blir.
-
2Se informasjon Lukk informasjonPrésident Petits Chèvres Naturel
Skiver av fersk geitost. Myk og mild – og likevel litt fast. Den er god i både kalde og varme retter.
-
3Se informasjon Lukk informasjonPrésident Camembert
Camembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.
Grønnkålsalat med granateple og hasselnøtter
80 g ribbet grønnkål
1 granateple
1 ss epleeddik
25 g hasselnøttkjerner
1 ss kaldpresset rapsolje
Havsalt og nykvernet pepper
Fjern all stilken fra grønnkålen, vask den grundig i kaldt vann og la den renne av seg i en sikt. Snitt grønnkålen helt fint, og ha den i en skål. Skjær granateplet i to og bank kjernene ut med en skje. Vend grønnkål og granateple i eddik, grovhakkede hasselnøtter, olje, salt og pepper, og smak til så balansen blir helt riktig. Anrett salaten i en skål, og server med det samme.
Bakt paprika med appelsin, sider og mynte
4 røde paprikaer
2 ss olivenolje
Havsalt og nykvernet pepper
2 ss sidereddik
1 ts akasiehonning
2 usprøytede appelsiner
10–15 mynteblader
Til dressing: 2 ss olivenolje
Gni paprikaene med litt olivenolje og salt, legg dem i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200 grader i 15 min. Vend dem et par ganger mens de steker. Ta paprikaene ut (de skal være lett brunet), og ha dem straks i en frysepose av plast og lukk den. Når paprikaene har ligget i ca. 10 min. og dampet i posen, har skinnet løsnet. Fjern skallet og kjernene fra paprikaene med en urtekniv. Pisk olje, eddik, honning, salt og pepper sammen til en dressing. Tilsett finrevet appelsinskall og saften fra 2 appelsiner til dressingen, og til slutt hakket mynte. Skjær paprikaene i strimler og vend dem i dressingen. La dem gjerne trekke i 3–4 timer før de serveres og spises som tilbehør til ostene.