Desserter
Fritert brie med kompott av tindved og gulrot
Om denne retten
Det er ikke bare camembert som kan friteres. Den klassiske desserten kan også lages med trekanter av brieost.
4
personer
Président brie
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
Se informasjon
Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning
200 g Président Brie
Hvetemel
1 egg
Rasp
1 liter solsikkeolje eller olivenolje til fritering
Gulrot-/tindvedkompott
100 g tindvedbær (frosne)
75 g sukker
3 gulrøtter (ca. 150 g)
2 ss kaldpresset rapsolje
2 ss epleeddik
Salt
Skjær brien opp i fire like store trekanter, og vend dem deretter i mel, egg og rasp. Gjør dette to ganger, så du er sikker på at paneringen er tett og jevn. Ha olje i en panne og varm den forsiktig opp til ca. 150–160 grader. Ha de panerte briestykkene ned i oljen, og friter dem i ca. 1–2 min. til de er fint gylne og sprø utenpå og varme og kremet i midten. Ta trekantene opp av oljen og legg dem på et stykke kjøkkenpapir for å trekke opp ev. overflødig olje. Server de lune, sprø ostene med kompott av gulrot og tindved.
Gulrot-/tindvedkompott
Ha tindvedbær i en skål og dryss sukker over. La dem stå i 15–20 min. Skrell gulrøttene og skjær dem opp i små terninger á ca. 1⁄2 x 1⁄2 cm. Ha gulrotterningene i en panne med litt olje, og sauter dem på lav varme i 1–2 min. Tilsett deretter tindvedbær og sukker, eddik, litt salt og resten av oljen. La det hele koke i 8–10 min. på la varme til en tett kompott. Ta pannen av varmen og la kompotten stå et øyeblikk. Smak den ev. til med litt ekstra eddik og sukker, og ha den i en skål. Kompotten kan godt lages i en større mengde og helles på syltetøyglass slik at du kan bruke den på et senere tidspunkt.