Plateau de fromage
Påske i Provence
Lavendel og vinmarker. Solen setter sitt preg på gastronomien i Provence. Her er alle de friske, tørre og krydrede smaksopplevelsene som har gjort “Cuisine de Soleil“ verdensberømt. Kombiner med klassiske oster som Tomme de Savoie og Roquefort, så er du på god vei.
-
1Se informasjon Lukk informasjonPrésident Emmentaler
En emmentaler kjennetegnes av sine flotte hull. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.
-
2Se informasjon Lukk informasjonRondelé med hvitløk og urter
Garonne i Sørvest-Frankrike har den beste hvitløken, og det kjennes på smaken av denne kremosten, som også er tilsatt urter.
-
3Se informasjon Lukk informasjonPrésident Brie porsjoner
Åtte porsjoner brie individuelt innpakket. Klare for matpakken, piknikkurven eller frokostbordet.
-
4Se informasjon Lukk informasjonPrésident Camembert
Camembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.
-
5Se informasjon Lukk informasjonPrésident Saint Morgon
Rødkittost fra Normandie med en lett fyldig og nøtteaktig smak og en deilig kremet konsistens. En typisk fransk rødkittost!
Oliventapenade
200 g svarte oliven uten stein
1⁄2 dl olivenolje
1⁄2 fedd hvidløk
1 ansjosfilet (kan utelates)
1 ss balsamico
Salt og nykvernet pepper
Ha oliven, olje, hvitløk, ansjos og balsamico i en blender eller foodprosessor og blend det hele sammen til en grov tapenade. Smak den til med salt og pepper, ha tapenaden i en skål og server den til osten.
Sprø brød med løkmarmelade og lakris
1⁄4 daggammelt hvetebrød
1 ss rapsolje
Havsalt
Løkmarmelade
150 g rødløk
1⁄2 dl sidereddik
50 g sukker
1⁄2 dl vann
1 knivspiss lakrispulver eller en stang lakrisrot
Havsalt og nykvernet pepper
Skjær brødet i helt tynne skiver, og legg skivene på en stekeplate kledd med bakepapir. Drypp skivene med rapsolje, og dryss med salt. Stek brødskivene i ovnen på 180 grader i 5–7 min., til de er helt gylne og sprø. Server de sprø brødene med litt løkmarmelade på til osten. Løkmarmelade Skrell rødløkene og snitt dem fint på langs. Ha løk, eddik, sukker og vann i en panne, kok opp og la det koke i ca. 20 min., til det hele har kokt sammen til en tett løkkompott. Ta pannen av varmen og smak til med lakrispulver, salt og nykvernet pepper til marmeladen har akkurat den balansen og smaken du ønsker.
Syltede grønne tomater med appelsin, kanel og lavendel
2 økologiske appelsiner
4 dl lagereddik
4 dl vann
400 g rørsukker
1 kanelstang
2–3 lavendelblomster (friske fra hagen eller tørket)
15 pepperkorn
1 kg grønne tomater
Skjær appelsinene i fire og kok dem sammen med eddik, vann, rørsukker, kanel, lavendel og pepperkorn. Skjær tomatene i fire og ha dem i laken. Kok opp, og ta straks pannen av varmen. Hell tomater og syltelake på et skåldet syltetøyglass, lukk glasset og sett det i kjøleskapet. La tomatene trekke i ca. 1 uke før bruk. Det kan stå ca. 6 måneder uåpnet i kjøleskapet. Spis tomatene som tilbehør til ost eller annet som kan trenge litt surt/søtt tilbehør. Tips: Hvis du ikke får tak i grønne tomater, kan du bruke cherrytomater. I så fall skjærer du tomatene i to og koker dem i kortere tid.