Plat principal
Pasta med ostesaus, pinjekjerner og erter
Om denne retten
Franske oster kan også brukes til italienske pastaretter. Du kan f.eks. tilsette litt brie i terninger for ekstra smak. Eller rør en kremost inn i den varme pastaen. Et dryss revet emmentaler eller comté på toppen er prikken over i-en.
4
personer
Ingredienser og tilberedning
2 dl helmelk
200 g emmental (eller en annen gulost, f.eks. comté)
300 g penne
100 g friske erter (vekt uten belg, frosne kan også brukes)
15 blader basilikum
50 g pinjekjerner
Salt og nykvernet pepper
40 g nyrevet parmesan
Kok opp melk i en liten panne, riv emmentaler grovt og ha mesteparten i den varme melken (spar litt ost til å drysse over til slutt). Rør lett rundt med en visp til osten smelter og det hele blir til en lett, kremet ostesaus. Ta gryten av varmen og la den stå lunt. Kok pastaen til den er al dente. Hell av vannet og la pastaen bli i pannen. Vend den med den lune ostesausen, de friske ertene, hakket basilikum og pinjekjerner.
Vend det hele grundig rundt, og krydre til slutt med salt, nykvernet pepper og revet ost. Server pastaen med det samme, så den bevarer sin kremede konsistens og sprøheten i basilikumen og ertene.