Plat principal

Quiche Lorraine

10-12 stykker
Président Emmental (1,8 kg)

En emmentaler kjennes spesielt igjen på de flottene hullene sine. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.

Se informasjon Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning

Tertedeig:

170 g smør

250 g mel

1 ts salt

1 egg

Litt kaldt vann

Fyll:

200 g god bacon

150 g emmentaler i små terninger (eller annen gulost)

5 dl helmelk

2 egg

2 eggeplommer

Salt

Nykvernet pepper

Revet muskat

Skjær kaldt smør i små terninger som du smuldrer grundig sammen med mel og salt. Tilsett egg og bland deigen raskt. Tilsett ev. litt vann, uten å elte for mye, bare akkurat slik at deigen samler seg og virker smidig. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time. Skjær bacon i terninger. Bruk godt, tørrsaltet bacon.  Stek baconstykkene på pannen til de er gylne, men ikke helt sprø. Ta dem av pannen og la dem kjøle seg litt ned. Rull tertedeigen tynt ut med et kjevle på et meldrysset bord og ha den i en smurt terteform. Prikk deigen med en gaffel i bunnen. Legg et stykke bakepapir over bunnen og sidene. Fyll opp med tørre bønner, salt eller ris og bak terten i 10–15 minutter på 180°, så tertebunnen blir forbakt og “setter seg” i terteformen. Ta terteformen ut av ovnen, fjern bønner og bakepapir, og fordel bacon og osteterninger i terten. Bland melk, egg og eggeplommer og smak til med salt, pepper og revet muskat. Hell eggeblandingen i terteformen og stek den i ovnen i cirka 25 minutter, til terten er gyllenbrun på toppen og eggeblandingen har satt seg. Ta terten ut av ovnen og la den stå i 10–15 min. før den serveres.