Salades
Rødkålsalat med granateple
400 g rødkål
1 ts sukker
1 ts salt
1 rødløk
2 epler
2 appelsiner
1 granateple
Dressing
1 1/2 ss vineddik
3 ss olivenolje
1 ts søt sennep
1 ts flytende honning
4 kvister nyhakket mynte
50 g hasselnøtter
Fjern stilken og de grove bladene fra kålen. Snitt så fint som mulig. Dryss kålen med sukker og salt og vend den godt rundt. Skjær løken i svært tynne båter. Skjær eplene i fire, fjern kjernehuset og skjær eplene i tynne båter. Skrell appelsinene og skjær dem i fileter. Vend rødkål med løk, epler og appelsiner. Skjær granateplet i to og press saft og kjerner over salaten. Rør eddik med olje, sennep og honning. Vend dressingen i salaten sammen med hakket mynte. Rist hasselnøttene på en panne til de tar farge, og skallet er lett å gni av. Hakk nøttene og dryss over salaten.