Salades

Rødkålsalat med granateple

Om denne retten
Frisk, sprø og fargerik salat som gir en lett kontrast til alle ostene på ostebordet.
6 personer
Ingredienser og tilberedning

400 g rødkål

1 ts sukker

1 ts salt

1 rødløk

2 epler

2 appelsiner

1 granateple

Dressing

1 1/2 ss vineddik

3 ss olivenolje

1 ts søt sennep

1 ts flytende honning

4 kvister nyhakket mynte

50 g hasselnøtter

Fjern stilken og de grove bladene fra kålen. Snitt så fint som mulig. Dryss kålen med sukker og salt og vend den godt rundt. Skjær løken i svært tynne båter. Skjær eplene i fire, fjern kjernehuset og skjær eplene i tynne båter. Skrell appelsinene og skjær dem i fileter. Vend rødkål med løk, epler og appelsiner. Skjær granateplet i to og press saft og kjerner over salaten. Rør eddik med olje, sennep og honning. Vend dressingen i salaten sammen med hakket mynte. Rist hasselnøttene på en panne til de tar farge, og skallet er lett å gni av. Hakk nøttene og dryss over salaten.