Plateau de fromage

Så er det damenes tur

Et feminint ostebord dekket med eleganse og finesse. Her er det ikke spart på noe, hverken pynten eller smaksopplevelsene.

 • 1
  Se informasjon Lukk informasjon
  Président Emmentaler

  En emmentaler kjennetegnes av sine flotte hull. Denne er lagret i to måneder og har en nøtteaktig smak med litt sødme.

 • 2
  Se informasjon Lukk informasjon
  Rondelé med hvitløk og urter

  Garonne i Sørvest-Frankrike har den beste hvitløken, og det kjennes på smaken av denne kremosten, som også er tilsatt urter.

 • 3
  Se informasjon Lukk informasjon
  Président Brie porsjoner

  Åtte porsjoner brie individuelt innpakket. Klare for matpakken, piknikkurven eller frokostbordet.

 • 4
  Se informasjon Lukk informasjon
  Président Camembert

  Camembert fra Normandie med en mild smak som blir mer fyldig og kremet etter hvert som osten modner.

 • 5
  Se informasjon Lukk informasjon
  Président Saint Morgon

  Rødkittost fra Normandie med en lett fyldig og nøtteaktig smak og en deilig kremet konsistens. En typisk fransk rødkittost!

Ingredienser og tilberedning

Bakt selleri med sviske, mandel og blekselleri

1 sellerirot

3 ss epleeddik

3 ss kaldpresset olje

Salt og nykvernet pepper

10 svisker

4 stengler blekselleri

50 g hele mandler

1 ss akasiehonning

Skrell og del selleriroten i to. Legg den i en ildfast form. Smør med litt eddik, olje, salt og pepper. Stek selleriroten i ovnen på 180 °C i 50–60 min., til den er helt mør. Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg ned. Skjær svisker, blekselleri og mandler i mindre stykker, og ha dem i en skål. Mariner med olje, eddik, honning, salt og pepper, og vend det hele godt rundt til en grov dressing. Skjær den lune sellerien i grove terninger, og vend den i dressingen. La det trekke i 5–10 min. og smak ev. til med ekstra eddik, salt og pepper.

Hjemmebakt knekkebrød med havreflak og kaldpresset rapsolje

1 dl havregryn, eventuelt speltflak

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

1 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarkjerner

2 dl hvetemel

2 dl fullkornshvetemel

1 ts bakepulver

2,5 ts salt

2 dl vann

1,25 dl kaldpresset rapsolje

Hell havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en skål. Tilsett vann og olje. Rør deigen godt sammen. Legg et stykke bakepapir på bordet, hell halvparten av deigen på papiret, og legg enda et lag bakepapir oppå. Så kjevler du deigen tynt ut (ca. 1–2 mm) mellom de to stykkene med bakepapir. Legg det hele over på en stekeplate, og fjern det øverste papirlaget. Gjenta med resten av deigen. Skjær deigen ut i firkanter, og stek knekkebrødene i en forvarmet ovn i ca. 15 min. på 180 °C. Lad dem kjøle seg ned på bakeplaten.

Tørkede epler og pærer

1 dl vann

25 g sukker

2 norske epler

2 norske pærer

Ha vann og sukker i en panne, kok det opp så sukkeret løses opp, og avkjøl. Skjær epler og pærer i tynne skiver på ca. 1 mm med et mandolinjern. La kjernehusene sitte i, da det ser pent ut i de tørkede eplene og pærene. Dypp skivene i den avkjølte sukkerlaken, og legg dem på et stykke bakepapir på en stekeplate. Sett eplene i en 80–100 °C varm ovn, gjerne på varmluft, og tørk dem i ca. 1–11⁄2 time til de er helt sprø, men uten at de tar farge. La dem kjøle seg ned før du ev. pakker dem i et tett patentglass frem til bruk.