Salades
Sprø salat av knutekål, radicchio, solbær og brie
Om denne retten
Brug sellerirot eller nepe hvis du ikke får tak i knutekål.
4
personer
Président brie
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
Se informasjon
Lukk informasjon
Ingredienser og tilberedning
2 knutekål
1 radicchio
100 g Président Brie
1⁄2 dl kaldpresset rapsolje
1⁄2 dl epleeddik
1 ts akasiehonning
Havsalt og nykvernet pepper
50 g tørkede solbær (se oppskrift nedenfor eller kjøp dem ferdige).
100 g solbær
2 ss sukker
Skrell knutekålen og skjær den i helt tynne skiver – bruk et mandolinjern eller en svært skarp kniv. Del radicchioen opp i blader, og skjær dem i store stykker. Skyll dem i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Skjær brien i tynne skiver. Rør rapsolje, eddik, honning, salt og pepper sammen til en dressing, og vend knutekål og radicchio i dressingen. Anrett salaten på et fat, og dryss med de tørkede bærene og skiver av brie på toppen.
Drypp det siste av dressingen ut over salaten, og server som tilbehør eller som en selvstendig frokostsalat. Hvis du ikke får tak i knutekål, kan du bruke sellerirot eller nepe.
Tørkede solbær Vend solbærene i sukker og spre dem utover en stekeplate kledd med et stykke bakepapir. Sett bærene i ovnen på 60 grader varmluft, og varm dem i 1 1⁄2–2 timer, gjerne med ovnsdøren på gløtt, inntil de er lett tørket, klebrige og søtlige. Bærene kan holde seg i 20–30 dager i et glass på kjøkkenbordet eller 30–40 dager i kjøleskapet. De blir imidlertid litt harde når de kjøles ned.