Plateau de fromage
Fransk kos
Det er i grunnen både lett og raskt å skape god fransk hygge. Med Président kommer du hele Frankrike rundt på en ostetallerken. Ta en to–tre oster kombinert med f.eks. litt oliven, pølse, laksecarpaccio og godt brød. Og voilá! Vi kaller det fast food på fransk. Her er ostene servert med laksecarpaccio og hjemmebakt knekkebrød.
-
1Se informasjon Lukk informasjonRondelé med valnøtt
De beste valnøttene kommer fra Dordogne og gir denne friske kremosten en delikat og balansert smak av nøtter.
-
2Se informasjon Lukk informasjonPrésident brie
En klassisk brie med et tynt lag hvitmugg. Osten er skåret av en brie på 3 kg og er derfor ekstra kremet.
-
3Se informasjon Lukk informasjonSociété Roquefort AOP
Klassiker av upasteurisert sauemelk lagret i fjellgrotter – som seg hør og bør for en ekte roquefort. Raffinert og salt smaksopplevelse.
Laksecarpaccio
200 g røkt laks i tynne skiver
1 eple
2 ss karse
Saft av 1 lime
25 g salte mandler
1 ss olivenolje
Nykvernet pepper
Anrett laksen på et fat. Skjær eplet i fire, fjern kjernehuset og skjær det i tynne båter. Fordel epler og karse på laksen og press limesaft over. Dryss med hakkede mandler og drypp olivenolje over. Krydre med pepper.
Hjemmebakt knekkebrød med havregryn og kaldpresset rapsolje
1 dl havregryn, eventuelt speltflak
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl hvetemel
2 dl fullkornshvetemel
1 ts bakepulver
2,5 ts salt
2 dl vann
1,25 dl kaldpresset rapsolje
Hell havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hvetemel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en skål. Tilsett vann og olje. Rør deigen godt sammen. Legg et stykke bakepapir på bordet, hell halvparten av deigen på papiret, og legg enda et lag bakepapir oppå. Så kjevler du deigen tynt ut (ca. 1–2 mm) mellom de to stykkene med bakepapir. Legg det hele over på en stekeplate, og fjern det øverste papirlaget. Gjenta med resten av deigen. Skjær deigen ut i firkanter, og stek knekkebrødene i en forvarmet ovn i ca. 15 min. på 180 °C. Lad dem kjøle seg ned på bakeplaten.